KARATE VRTEC

Klub KARATE AKADEMIJA vas vabi k vpisu »KARATE VRTEC« in pričetku vadb v septembru.
Že najmlajši, 4 do 6 letni otroci se skozi igro zlahka priučijo osnove karateja.  Karate vadba gradi otrokovo odločnost, koordinacijo, red in odgovornost. Poseben poudarek je namenjen razvoju koncentracije, katera je tudi ključna pri otrokovem učinkovitem učenju.
Karate je veščina samoobrambe, kontrole telesa in duha.
S karate vadbo razvijamo in izboljšujemo psiho-motorične sposobnosti (telesna moč, koordinacija v prostoru, ravnotežje, telesna in psihična pripravljenost, gibljivost telesa, koncentracija, spomin,…).  Vse to privede k splošnim boljšim rezultatom vsakdanjega življenja.
Pri našem delu strmimo, da je otrok za svoj vložen trud tudi primerno pohvaljen oz. napreduje po stopnjah znanja in s tem ga gradimo v njegovi samopodobi.
Odveč je strah pred otrokovo povečano agresivnostjo.
Občutek nemoči in strahu v danih situacijah, otrok poskuša nadomestiti s povečano agresivnostjo. Karate vadba pa povečuje občutek notranje moči in s tem odpade glavni razlog za dokazovanje moči navzven.

Poleg strokovnih smeri pa imamo tudi družabne prireditve: piknik, izlet v hribe, kopanje in poletni vikend na morju.  

Z dolgoletnim discipliniranim treningom telesa in duha, postane karateist človek z veliko mero spoštovanja do življenja, sebe in vsega okoli njega.

Za vpis v karate vrtec prosimo izpolnite spodnji obrazec.

    Trenerju dovoljujem prevzem otroka iz skupine.*

    Seznanjem sem, da moram otroka po končanem treningu prevzeti, saj vrnitev v vrtec ni mogoča.*

    Dovoljujem uporabo slik za potrebe kluba.*